KAPITEL 10: PANORAMA
1
Innehåll
Kapitel 10
Panorama
Dokumentation
Medverkande
Noter

Nästa kapitel
Föregående kapitel
Kapitel 10Tack alla ni som kom till Panorama, Sky View Globen söndagen den 13 januari. Vi är enormt glada över att ni var där och tog del av ETT RUM MED UTSIKTS sista kapitel.

Vi vill rikta ett stort tack till Maria Arnqvist för tolkning och framförande av Stad i ljus; till budbärarna på Styckmästargatan - Diana Connysdotter, Elina Deljerud, Cecilia Halldén, Anna Laghem, Luusi Kateme, Tove Malm,Felicia Nilsson, Sadaf Nasiripour, Rebecca Parman, Laura Uusimäki, Tora Wachtmeister och Katherine Wong. Stort tack till Mina Arnqvist, Sanna Lindh och Hannes Vårdstedt för hjälp med biljetter och stjärnkikare; fyrvaktaren Felix Vasquez Aguilera; Kalle Bern och Anton Pohanka för rodd med ljussättning. Stort tack till Jesper Nordahl för filmning, Jonas Esteban Isfält och Tobias Cassel för stillbildsdokumentation.

Tack också till ThinLight Sweden AB, Stockholm Live och Tovatt Architects & Planners.

Panorama genomfördes med stöd från Stockholms stads Kulturförvaltning.


Kapitel 10: Panorama

PanoramaSky View Globen 13 januari 2019
12 föreställningar med 12 platser vardera gavs mellan kl 16.00 - 18.00

Söndagseftermiddag i januari. Slakthusområdets vintergator slumrar. Produktionen har tagit helg. Vi ser området uppifrån. En topologi i avvaktan. Snart påbörjas rivningen av ett 30-tal hus i Slakthusområdet för att ge plats åt en nya stadsdel. Vi sätter kurs. Färdas uppåt. Panoramat breder ut sig.

I detta kapitel blickar vi ut över Slakthusområdet och staden. Vi zoomar ut och rör oss uppåt i Globens glasgondoler Sky view. Globen är solen i skala 1:20 miljoner, ett enkelt grönt papper är möjligheternas yta och Söderstadions tomma tomt ett vindöga i tiden. Händelser som utspelar sig i området är punkter i ett nytt koordinatsystem.

Sky view invigdes samma år som vi påbörjade arbetet med Ett rum med utsikt. Utsikten från ett hus ritat av arkitekten Ralph Erskine på Hallvägen i Slakthusområdet, väckte idén om projektet. Byggnadens form var inspirerat av ett fraktfartyg och från det blickade vi ut över ett landskap i förändring.

Nu lättar fartyget ankar.

DokumentationKapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Kapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Kapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Kapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Kapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Kapitel 10: Panorama. Foto: Jonas Isfält.

Medverkande
Musik: Maria Arnqvist
Dansare: Från Kulturama Dansutbildning: Diana Connysdotter, Elina Deljerud, Cecilia Halldén, Anna Laghem, Luusi Kateme, Tove Malm,Felicia Nilsson, Sadaf Nasiripour, Rebecca Parman, Laura Uusimäki, Tora Wachtmeister och Katherine Wong.
Biljettvärd: Hannes Vårdstedt
Stjärnkikare: Mina Arnqvist och Sanna Lindh
Ljusteknik:Felix Vasquez Aguilera, Kalle Bern och Anton Pohanka


Noter0


KontaktAktuelltSvenska/English